Office building, Amsterdam

Studio Ninedots Architecten


Wood type: European Oak Veneer - Cloak Wood
Dimensions: Linear open Cloak Wood system 16 x 70 mm – joint 15 mm
Finish: Transparent

 

After a year of renovation, an entirely renewed main office in the centre of Amsterdam was completed for our client. The goal of the transformation was to maintain and modify the existing building. This allowed two locations to be merged efficiently. The preserved parts were reused where possible. A large transparent space was created on the ground floor. This is where employees and visitors meet.

 

The Derako linear Cloak Wood system was used in multiple rooms as well as the staircase 1164 m2 in total. From a cost perspective, an MDF core with an oak veneer layer finish was chosen.

 

De Mossel Projectafbouw BV installed the ceiling. This transformation with a floor surface of 3600m2 resulted in a very sustainable building (BREEAM In-Use-score Excellent).