Kantoorgebouw, Amsterdam

Studio Ninedots Architecten


Houtsoort: Europees Eiken Fineer - Cloak Wood
Afmeting: Lineair open Cloak Wood systeem 16 x 70 mm – voeg 15 mm
Afwerking: Transparant

 

Na een jaar verbouwen is er voor onze opdrachtgever in Amsterdam een compleet vernieuwd hoofdkantoor in het centrum van Amsterdam gerealiseerd. De doelstelling van de transformatie was om het bestaande gebouw te behouden en aan te passen. Zo konden hier twee vestigingen efficiënt samengevoegd worden. Er is behouden en hergebruikt wat mogelijk was. Op de begane grond is een grote transparante ruimte gemaakt. Hier ontmoeten medewerkers en bezoekers elkaar.

 

Meerdere ruimtes en het trappenhuis zijn voorzien van het Derako lineair Cloak Wood systeem, in totaal 1164 m2. Vanuit kostenoogpunt is er gekozen voor een MDF kern met eiken fineerlaag als afwerking.

 

De Mossel Projectafbouw BV heeft het plafond geïnstalleerd. De transformatie met een vloeroppervlak van 3600m2 heeft geresulteerd in een zeer duurzaam gebouw (BREEAM In-Use-score Excellent).