Prinses Maxima Centrum, Utrecht

LIAG architecten en bouwadviseurs

 

Houtsoort : ThermoWood Fraké "gevel" + Bamboe "plafond"

Afmeting : Derako gevelsysteem + buitenplafond 18 x 90 / 115 / 140 + Lineair binnenplafond 15 x 88 / 113 / 138

Afwerking : Speciale brandvertragende afwerking

 

Een Healing environment maken met maatregelen die ook daadwerkelijk nut hebben. Tijdens het ontwerpproces van het nieuwe Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie heeft men experts betrokken bij het proces om de optimale beleving van het kind centraal te zetten. Het centrum is zo ontworpen dat het bijdraagt aan de best mogelijke integrale zorg voor kinderen met kanker. In het gebouwontwerp staat de relatie tussen binnen en buiten, de ontvangsthal, en de aansluiting van het gebouw bij de omgeving, de schaal en de plaatsing van de hoogteaccent centraal. De hoofdroute door het gebouw is tevens ontmoetingsruimte en creëert een natuurlijk verloop tussen binnen – buiten en kinderen – onderzoekwerelden. In de entree is het lineair multi-paneel binnen- en buitenplafond toegepast. De gekozen kleuren en materialen in de afwerking zijn warm en optimistisch, waarbij het Derako gevelsysteem, met 6.000 m2 massief houten lamellen voor een warme en natuurlijke beleving aan de buitenzijde zorgt. Een uniek centrum in de wereld met een ambitieuze missie namelijk ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

 

Meer informatie: pdfPrinses Maxima Centrum voor kinderoncologie